2017. augusztus 26-27. (Kecskemét)


A hétvégén került megrendezésre a MAMI Kupa ötödik fordulója, az új kecskeméti gokartpályán. A verseny kupatulajdonosa ezúttal a győri City Bike volt. Mint megszokhattuk, nem telhet el kecskeméti verseny 30 fok alatti csúcshőmérséklettel és nem volt ez másképp idén sem. A tikkasztó meleg ellenére sokaknak hiányzott már a kétütemű benzingőz. A Trofeo MotorLine kategóriában 27-en neveztek, ami a sorozat eddigi legnagyobb létszáma volt. A sok indulóra való tekintettel a futamok külön kerültek megrendezésre, profik és amatőrök szerint.

A szombati időmérő alapján Gáspár Attila volt a leggyorsabb, akit Ráski Robi és az Aszalós fiúk, Zoli, majd Ádám követett a rajtrácson. Az izgalmas start után, Ráski Robi és Aszalós Ádám csatájában, Ádám sajnos kicsúszott, de tudta folytatni a versenyt. Nem sokkal később viszont Aszalós Zoli kiállni kényszerült egy bukás miatt. Ez a két malőr jól jött Surányi Zolinak és Kovac Denisnek, akik így dobogóra állhattak, az első helyen befutó Gáspár Attila után. Mögöttük, viszont nagyon jó meccselést láthattunk Hudák Tomi, Szöllősi Benedek és Fábri Zoli hármasától. Az amatőröknél Racing kategóriában a sérüléséből felgyógyult Dede István végzett az élen, őt követte Oszlánszki Olivér és Szabó Bence. Vithalm Ákos csupán fél másodperccel maradt le a dobogóról.

A szombati eredményeket itt találod:
- Amatőr
- Profi

A vasárnapi időmérő alapján, a profiknál Gáspár Attila és az Aszalós testvérek álltak a rajtrács első sorában. Az első futamon induláskor Aszalós Zoli kiugrott a rajtnál, mely a végén 10 mp-es büntetést jelentett Neki. Az idősebb Aszalós bukott, a második versenyen pedig a technika ördöge miatt sajnos számára véget ért a versenyhétvége. Viszont a Malossi színekben induló Surányi Zoli és a szintén Malossis Fábri Zoli parádés versenyzéssel végül összetettben a 2. és 3. helyen zárták a napot, Gáspár Attila mögött.

Az "Apa-Fia versenyt" a hétvégén a kulcscsonttöréséből felépülő Surányi Balu nyerte, ő az 5. helyen végzett, míg apja, aki a második futamon egy technikai hiba miatt kénytelen volt kiállni, a 8. lett.
A Racing kategóriát a profik közt ismét Ráski Robi nyerte, így tovább növelte előnyét az összesített pontversenyben.

Az amatőröknél vasárnap ismét Dede állhatott a dobogó legfelső fokára a Racing kategóriában, míg a Sportban Mihály Dani győzedelmeskedett.

Köszönjük szépen mindenkinek a részvételt, szeptember 23-24-én várunk mindenkit szeretettel a szezon utolsó fordulójára, az Euro-ringre!

Gyere el Te is, hiszen tudod: Tiéd a pálya!


Fő támogatók:

Ariete City Bike Motorosbolt Egümotors Bt. Giannelli Italian Festival Italian Trade Agency Kék Hold S.E. Kft. Lepo'01 Kft. Malossi MAMI - Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola MAMS - Magyar Motorsport Szövetség Motor Line Kft. Netmoto Kft. Tucano Urbano